Barry Callebaut ziet halfjaarwinst 11 procent stijgen

Barry Callebaut, de grootste chocoladeproducent ter wereld met een belangrijke productievestiging in Wieze en de Belg Patrick De Maeseneire aan het hoofd, zag zijn nettowinst in het eerste fiscale halfjaar 2006/200) met 11 procent stijgen tot 125 miljoen Zwitserse frank (77 miljoen euro).

(belga) Het bedrijf kon vooral profiteren van de toenemende productie voor derden.De totale productie steeg met 6,3 procent tot 588.125 ton. Barry Callebaut groeit daarmee dubbel zo snel als de chocolademarkt in zijn geheel, zo luidt het.

De omzet groeide op vergelijkbare basis met 4,1 procent tot 2,31 miljard Zwitserse frank (1,4 miljard euro). Vooral in thuismarkt Europa presteerde het bedrijf goed. Begin dit jaar werd bijvoorbeeld een belangrijk leverancierscontract getekend met de voedingsgroep Nestlé. Op de Amerikaanse consumentenmarkt was er daarentegen een daling van de omzet met 4,5 procent. Barry Callebaut onderzoekt daarom of het het Amerikaans filiaal Brach's Confections geheel of in stukken gaat verkopen.

Barry Callebaut streeft tot boekjaar 2007/2008 naar een omzetgroei met 3 tot 5 procent per jaar en een winstgroei (ebit) met 8 tot 10 procent. De groep hoopt dat er nog meer voedingsfabrikanten hun productie van chocolade zullen uitbesteden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud