Advertentie

Barry Callebaut ziet omzet licht toenemen

Foto Belga ©BELGA

Chocoladefabrikant Barry Callebaut heeft zijn omzet tijdens het eerste kwartaal van zijn boekjaar 2008/2009 licht zien toenemen met 0,7 procent, tot 1,429 miljard Zwitserse frank.

(belga) - Dat heeft Barry Callebaut woensdag gemeld.

Volgens Barry Callebaut werd nog groei gerealiseerd ondanks een moeilijke omgeving. Zo zagen klanten zich verplicht hun voorraden te verkleinen om hun balans op het einde van het jaar te verbeteren.

"Na een ongewoon zwakke novembermaand, steeg het aantal bestellingen opnieuw in december", zegt de Belg Patrick De Maeseneire, topman van de groep.

Barry Callebaut leed ook onder ongunstige wisselkoersen, door de stijging van de Zwitserse frank ten opzichte van euro, pond en dollar.

Een stevige groei in de opkomende markten in Oost-Europa en Azië, en een groter marktaandeel in Noord-Amerika, compenseerden de terugval van de verkoop in West-Europa.

Barry Callebaut houdt vast aan zijn groeiprognose. Tegen 2010/2011 wil de chocoladefabrikant zijn operationeel resultaat met 11 tot 14 procent zien toenemen en zijn nettowinst met 13 tot 16 procent, onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden.

Barry Callebaut is actief in 26 landen en stelt meer dan 7.000 mensen tewerk. De chocoladeproducent heeft ook een belangrijke productiesite in België, in Wieze.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud