Beleggers speculeren op afblazen overnamebod Sainsbury

Op de Londense beurs wordt erop gespeculeerd dat het geplande overnamebod van een consortium private equity-bedrijven op Sainsbury wordt ingetrokken. Verschillende media melden maandag dat Blackstone en Texas Pacific Group zich hebben teruggetrokken uit de bieding.

(betten) Eerder trok private equity-bedrijf Kohlberg Kravis Roberts zich al terug uit de groep investeerders, die wordt geleid door CVC Capital Partners. Het consortium liet voor het eerst in februari weten een bod te overwegen op de Britse supermarktketen.

Het uiteenvallen van de groep maakt de kans klein dat CVC een bod zal uitbrengen op Sainsbury. Het vertrek van partners Blackstone en Texas Pacific Group is het gevolg van het afketsen van een overnamebod in het paasweekeinde. Verschillende Britse kranten maakten hiervan melding.

Het consortium zou zijn bod hebben verhoogd met 20 pence naar 582 pence per aandeel. Volgens de Britse media blokkeert de familie Sainsbury echter ieder bod onder de 600 pence per aandeel. Er is overigens nog geen officieel bod uitgebracht. De Britse toezichthouders hebben bepaald dat een eventueel bod uiterlijk vrijdag 13 april binnen moet zijn.

Sainsbury is de op twee na grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk met een marktwaarde van zo'n GBP 8 miljard (circa EUR 12,1 miljard). Op de beurs van Londen noteert het aandeel omstreeks 13.30 uur in reactie op het nieuws 4,1% lager op 538 pence, na eerder tot 4,5% te hebben ingeleverd.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud