Advertentie
Advertentie

Bonden blokkeren zes Carrefour-winkels

©Photo News

Zes van de winkels van Carrefour waar de vakbonden zaterdag actie voeren, zijn dicht. Dat is vernomen van Lars Vervoort van Carrefour.Volgens Vervoort voeren de vakbonden actie aan acht winkels.

(belga) - In Vlaanderen is dat in Schoten, Burcht en Zemst, in Brussel in Oudergem en in Wallonië in Jumet, Gosselies, Bomerée en Bergen. "Enkel de winkels in Oudergem en Burcht zijn open. We doen er alles aan om ook de andere vestigingen terug te openen, maar dat wordt moeilijk", aldus Vervoort.

Volgens Jan De Weghe van de socialistische vakbond BBTK is het mogelijk dat ook Oudergem en Burcht in de loop van de dag de deuren zullen moeten sluiten omdat ze met een minimumbezetting werken. Vervoort ontkent dat. "In Oudergem is 95 pct van het personeel komen opdagen. Ook in Burcht is er voldoende personeel."

De Carrefour deurwaarders op pad stuurde, kan niet op begrip van de vakbonden rekenen. Het was volgens Vervoort het enige dat Carrefour nog kon doen. "We waren altijd bereid tot overleg en hebben nieuwe voorstellen gedaan die meteen van tafel geveegd werden.

Dit brengt zware schade toe aan het bedrijf. De werknemers van de nieuwe winkel in Brugge, rond wie dit conflict draait, hebben overigens al laten weten dat ze deze actie afkeuren", aldus nog Vervoort.

De woordvoerder van Carrefour benadrukt intussen dat alle andere winkels van Carrefour, en ook van GB, open zijn.

Bemiddelaar

Minister van Werk Joëlle Milquet laat zaterdag weten dat ze werk maakt van een oplossing voor het sociaal conflict bij Carrefour. Zo heeft ze woensdag al een sociaal bemiddelaar aangesteld en werkt ze momenteel aan een hervorming van de sector om tot een structurele oplossing te komen.

Bedoeling is op korte termijn de werkomstandigheden in de distributiesector op basis van redelijke criteria te harmoniseren. De minister ontmoet in de loop van de week van 3 november Fedis en er komt een werkgroep die de syndicale en patronale organisaties uit de sector samenbrengt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud