Brouwerij Haacht verhoogt bierprijs niet

Brouwerij Haacht heeft besloten de prijsverhogingen van zijn twee grote concurrenten, AB InBev en Alken-Maes, niet te volgen. De Primus-brouwer vindt een nieuwe verhoging van de bierprijs, die de derde in ruim een jaar zou zijn, ongepast, vooral daar de grondstofprijzen aan het dalen zijn. Dat blijkt uit een persbericht.

(tijd) - Alken-Maes, dat nu gecontroleerd wordt door de Nederlandse biergroep Heineken, maakte vandaag bekend vanaf april de prijs van het pintje met 3,5 procent te verhogen, zo meldde Het Belang van Limburg op zijn website. De prijsverhoging geldt voor alle verpakkingen en voor vatbier. Als verklaring verwijst de brouwer van Cristal en Maes naar 'de stijging van de loonkosten'.

InBev Belgium, de Belgische tak van AB InBev, maakte eerder bekend vanaf 15 maart de bierprijs met 3,5 procent op te trekken, wegens 'stijgende werkingkosten'. Volgens Haacht dient hieronder vooral 'de gestegen kosten van verkoop- en marketingactiviteiten' te worden verstaan.

Haacht is er zich van bewust dat de beslissing om de bierprijs stabiel te houden, het bedrijf veel geld zal kosten. 'We weten dat de 2 grote multinationale brouwerijen de extra winst zullen gebruiken om ons hard te beconcurreren', klinkt het in een persbericht waaruit fierheid en strijdlust spreekt.

Haacht beseft ook dat 'de economische wetmatigheid' vroeg of laat toch tot een prijsverhoging zal nopen. 'Maar we hebben er iets voor over om, tenminste deze zomer doch liefst zolang mogelijk, bier democratisch geprijsd te houden. Er is dus nog een 100% Belgisch alternatief voor zowel horeca-uitbater als consument.'

Brouwerij Haacht is in handen van Co.Br.Ha., dat noteert op het Alternext-segment van Euronext Brussel.

KL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud