Advertentie

Burberry schrapt 540 banen in VK en Spanje

©EPA

Burberry, de Britse fabrikant van luxekleding en handtassen, schrapt 540 banen in het Verenigd Koninkrijk en in Spanje. Met de maatregelen wil het concern 35 miljoen pond (38 miljoen euro) besparen, maakte het bedrijf dinsdag bekend.

(belga) - Burberry bestaat 153 jaar en is gekend vanwege het karakteristieke ruitjespatroon. Het bedrijf sluit een naaifabriek in het Engelse Rotherham (South Yorkshire) en stopt in Spanje de Thomas Burberry-kledinglijn.

De groep zal de kapitaalbestedingen halveren tot zowat 45 miljoen pond in het boekjaar 2010. Volgens financieel directeur Stacey Cartwright gaat Burberry minder steunen op groeimarkten en meer winkels openen in rijke landen waar het merk een 'bewezen aantrekkingskracht' heeft, zoals in Londen en de grote Amerikaanse steden.

De aankondiging komt na sterkere verkoopcijfers dan verwacht. De omzet steeg het afgelopen kwartaal met 9 procent tot 329 miljoen pond, mede door aanzienlijke kortingen om de voorraden af te bouwen.

In reactie koerste het aandeel op de Londense beurs tot 16 procent hoger. Omstreeks 16.17 uur noteerde Burberry nog 12,6 procent hoger, aan 213,75 pence.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud