'Cadbury verkiest Hershey boven Kraft'

Roger Carr, de voorzitter van Cadbury - Foto Bloomberg ©via Bloomberg

Het Britse snoepconcern Cadbury zou een combinatie met de Amerikaanse chocolademaker Hershey prefereren boven een samengaan met het Amerikaanse voedingsbedrijf Kraft Foods. Dat heeft voorzitter Roger Carr van Cadbury gezegd in The Sunday Telegraph.

The Wall Street Journal meldde vrijdag op basis van bronnen dicht bij het dossier dat met name de controlerende liefdadigheidstrust achter Hershey zijn zinnen heeft gezet op een overname van Cadbury. De liefdadigheidstrust zou aandringen op een bod van 17 miljard dollar (11,4 miljard euro) op Cadbury, waarbij het contante deel van het bod groter zou zijn dan bij het vijandige bod van Kraft.

Hershey heeft ook gesprekken gevoerd met de Italiaanse chocolademaker Ferrero om gezamenlijk een bod uit te brengen op Cadbury, maar die gesprekken hebben nog niets opgeleverd.

Daarnaast zou ook het Zwitserse voedingsconcern Nestlé een bod overwegen op Cadbury, meldde het internationale persbureau Bloomberg zondag op basis van bronnen dicht bij het dossier.

Het persbureau Reuters meldde zondag dat Kraft zijn bod op Cadbury waarschijnlijk zal verhogen indien er concurrerende biedingen worden uitgebracht.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud