Carlsberg bouwt brouwerij in India

De Deense biergroep Carlsberg heeft in India een joint venture opgericht met de bedoeling in de staat Rajasthan een nieuwe brouwerij op te richten. Deze zal een capaciteit hebben van 450.000 hl en in het eerste kwartaal van 2008 operationeel zijn.

(tijd) Dat meldt Carlsberg in een persbericht.

In de nieuwe joint venture South Asia Breweries Ltd krijgt Carlsberg een belang van 45 procent. 10 procent komt in handen van IFU (Industrialisation Fund for Developing Countries). De rest van de aandelen is in handen van een groep investeerders, geleid door The Lion Brewery Ceylon, Carlsbergs partner in Sri Lanka. Hoeveel de partners elk investeren, wordt niet bekendgmaakt.

De brouwerij wordt gebouwd in het Alwar-district, zo'n 150 km ten zuidwesten van Delhi.

De Indiase biermarkt heeft een significant groeipotentieel, zo rechtvaardigt Carlsberg zijn investeringsbeslissing. De jaarlijkse bierconsumptie per hoofd behoort met 0,,7 liter tot de laagste in Azie, terwijl de jaarlijkse BBP-groei meer dan 9 procent bedraagt. De totale Indiase biermarkt is hierdoor slechts ongeveer 8 miljoen hl groot. Maar qua groei behoort India tot de top drie in Azie.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud