Carlsberg ontkent contractbreuk met S&N inzake BBH

Carlsberg ontkent de afspraken met Scottish & Newcastle (S&N) over de Russische joint venture Baltic Breweries Holdings (BBH) te hebben geschonden. De Deense bierbrouwer reageert daarmee op een brief van S&N waarin de Britse brouwer Carlsberg beschuldigt van contractbreuk.

(betten) - Volgens de Britse brouwer dient Carlsberg als gevolg van de schending zijn belang in BBH aan te bieden aan S&N. S&N stelt een aankoop van het belang van Carlsberg of het zoeken van een nieuwe partner te overwegen. Volgens Carlsberg heeft de claim van S&N echter 'geen enkele' grond.

Carlsberg en Heineken lieten op 17 oktober weten in gesprek te zijn over de vorming van een consortium om een bod uit te brengen op S&N. De Britse brouwer kondigde daarop aan een overnamebod door Heineken en Carlsberg als 'ongevraagd' en 'ongewenst' te beschouwen.

Carlsberg zou geinteresseerd zijn in het belang van S&N in BBH, en de activiteiten in Frankrijk en Griekenland. Heineken richt zich op de activiteiten van Scottish & Newscastle in het Verenigd Koninkrijk en andere Europese markten.

Heineken en Carlsberg hebben nog geen formeel bod uitgebracht op de Britse sectorgenoot.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud