Carrefour bereikt akkoord met twee vakbonden

Foto Photonews ©Photo News

CNE en SETCa-BBTK hebben maandag het ontwerp voor het sociaal akkoord dat vorige week werd afgesloten met de directie van distributeur Carrefour goedgekeurd. Het akkoord heeft betrekking op de voorwaarden voor het personeel van het nieuwe filiaal in Brugge.

De militanten van de socialistische vakbond en de Waalse christelijke bediendenvakbond hebben het akkoord met een 'zeer grote meerderheid goedgekeurd'.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront had verschillende acties gevoerd de voorbije weken tegen het idee van de directie van Carrefour om de werknemers van de Brugse winkel onder te brengen in een minder gunstig paritair comité.

Tijdens een persconferentie betreurde de vice-voorzitter van SETCa-BBTK, Myriam Delmee de context van 'provocatie' die dit sociaal conflict heeft omgeven.

'Dat laat zijn sporen na voor de toekomst', zei ze.

De christelijke bediendenbond LBC stelt haar beslissing omtrent het ontwerpakkoord bij Carrefour uit tot donderdag. 'De consultatie loopt nog, we beslissen donderdag', aldus secretaris Chris Van Droogenbroeck. In afwachting blijven acties opgeschort.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud