Advertentie

Carrefour ontkent gesprekken met Reliance Industries

De Franse winkelgroep Carrefour ontkent dat het onderhandelt over een instap van het Indiase conglomeraat Reliance Industries in de bevoorradingsactiviteiten en de wereldwijde tradingafdeling van het bedrijf. Dat heeft een woordvoerder van Carrefour gezegd aan het Franse persagentschap AFP. De Franse beleggerssite Boursier.com schrijft dan weer dat de grootste aandeelhouder van Carrefour, de familie Halley, twee zakenbanken hebben aangesteld om zijn belang van 13 procent in het bedrijf van de hand te doen.

(tijd) De Indiase nieuwszender CNBC-TV18 had woensdag gemeldt dat Reliance Industries aast op een belang in de bevoorradingsactiviteiten en de wereldwijde tradingafdeling van Carrefour. Volgens de zender bevinden de gesprekken tussen Reliance Industries en Carrefour zich nog in een beginfase. Reliance zou de deal nog voor de algemene aandeelhoudersvergadering in juni willen afronden. Het bericht wordt nu formeel ontkend door Carrefour. Reliance Industries is een van de grootste beursgenoteerde bedrijven in India en is onder meer actief in raffinage, petrochemie en textiel.

Volgens Boursier.com zou de Halley-familie haar participatie willen verkopen tegen 55 à 60 euro per aandeel. Als potentiële koper wordt Groupe Arnault genoemd, de holding rond de Franse zakenman Bernard Arnault. Vorige week raakte nog bekend dat Groupe Arnault samen met het Amerikaanse vastgoedfonds Colony Capital bijna 10 procent van het kapitaal van Carrefour heeft gekregen. Analisten vinden het alvast een goede zaak dat Arnault in Carrefour is gestapt. Volgens hen zal dit de prestaties van de winkelketen ten goede komen. Het beurshuis Morgan Stanley verhoogde woensdag nog zijn advies voor het aandeel Carrefour.

Pieter Suy

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud