Advertentie

Carrefour test buurtwinkel in Parijs

Carrefour, de grootste retailer van Europa, heeft in Parijs een eerste buurtwinkel geopend, specifiek gericht op stadscentra. In de loop van de komende dagen zullen nog twee 'Carrefour City'-winkels de deuren openen, in Avignon en Nîmes. De kans is erg klein dat het concept ook in België zal worden uitgerold.

(tijd) - Volgens woordvoerder Lars Vervoort is Carrefour City in de eerste plaats een Frans verhaal. 'In België hebben wij net de oefening afgerond waarbij de structuur van Carrefour werd teruggebracht tot drie enseignes: Carrefour, GB en Express', zegt hij. 'Een City-concept is in ons land niet meer nodig.'

Carrefour zal de nieuwe City-winkels gedurende zes maanden testen, vooraleer te beslissen om in heel Frankrijk dergelijke winkels te openen. Eerder werd al begonnen met Carrefour Contact-winkels. Dat zijn buurtwinkels die in dorpen en kleine steden ingeplant worden. Daarmee wil de retailer beter inspelen op het veranderende consumptiegedrag bij zijn klanten, die een voorkeur ontwikkelen voor kleinere buurtwinkels.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud