Co.Br.Ha. lijdt onder dalende bierconsumptie

De bierbrouwer Co.Br.Ha., vooral bekend van het pilsmerk Primus, heeft de eerste zes maanden van 2008 afgesloten met een bedrijfsresultaat van 2,77 miljoen euro. Dat is ruim 30 procent minder dan een jaar geleden, volgens de brouwer te wijten aan de dure grondstoffen.

(tijd) - Co.Br.Ha., dat noteert op het Alternext-segment van de Brusselse beurs, kampte in het eerste semester ook met een 9 procent lagere bierconsumptie in de Belgische horeca. 'De volumes daalden, maar wel in lijn met de markt', klinkt het. In het retailsegment haalde Co.Br.Ha wel hogere verkopen.

De brouwer verhoogde in februari zijn prijzen met 4 procent om het hoofd te kunnen bieden aan de duurdere grondstoffen. Er werd voor 4,1 miljoen euro geïnvesteerd, ongeveer de helft van dat bedrag ging naar de inrichting van horecapanden.

De groep verwacht dat de verkopen in de Belgische horeca, de kernmarkt voor Co.Br.Ha., in het derde kwartaal zal toenemen. Voorts zijn de vooruitzichten 'moeilijk te bepalen', wegens de 'onzekere conjunctuur en het lage consumentenvertrouwen'.

Voor heel 2008 verwacht het bedrijf uit Boortmeerbeek een stabiel bedrijfsresultaat.

RV

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud