Coca-Cola boekt lichte winststijging in het tweede kwartaal

Coca-Cola, fabrikant van de wereldberoemde frisdrank, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst geboekt van 1,85 miljard dollar (ca. EUR 1,34 mrd), een lichte stijging van 1procent vergeleken met de winst van 1,84 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf dinsdag voor opening van Wall Street bekendgemaakt.

(tijd) Per aandeel klom de winst in het tweede kwartaal met 3 procent, van 0,78 dollar naar 0,80 dollar. Exclusief bijzondere posten kwam de winst per aandeel 0,05 dollar hoger uit op 0,85 dollar. Hiermee verslaat Coca-Cola de gemiddelde verwachting van door Thomson Financial gepolste analisten, die op 0,82 dollar lag.

De netto-omzet van Coca-Cola, dat ook frisdranken maakt als Sprite en Fanta, nam in het afgelopen kwartaal toe met 19 procent van 6,5 miljard dollar tot 7,7 miljard dollar. Analisten hadden gemiddeld gerekend op een omzet van 7,35 miljard dollar. De totale volumegroei bedroeg 6 procent en de volumegroei van de internationale activiteiten bedroeg 9 procent.

De drankenproducent zag de omzet in Afrika met 20 procent stijgen, terwijl de omzet in Eurasia met 17 procent toenam. In de Europese Unie steeg de omzet met 15 procent tot 1,45 miljard dollar en in Latijns-Amerika met 25 procent tot 779 miljoen dollar. In Noord-Amerika was sprake van een omzetgroei van 9 procent tot 2,08 miljard dollar.

In Afrika was sprake van een volumegroei van 8 procent, in Eurasia van 15 procent en in de Europese Unie van 5 procent. In Latijns-America bedroeg de volumegroei 9 procent, terwijl het volume in Noord-Amerika met 2 procent daalde.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud