Colruyt boekt 6,7 procent omzetgroei in eerste kwartaal 07/08

De Halse supermarktketen Colruyt heeft over het eerste kwartaal van het boekjaar 2007/08 een omzet geboekt van 1,37 miljard euro, 6,7 procent meer dan de 1,28 miljard euro die over dezelfde periode van vorig jaar werd behaald.

(tijd) Analiste Pascale Weber van KBC Securities had gerekend op een omzettoename van 8,1 procent, maar omdat er geen vergelijkbare cijfers waren over vorig boekjaar, vertrok zij van een geschatte omzet van 1,22 miljard in het vorig boekjaar. Op basis daarvan kwam zij uit op een omzet van 1,32 miljard euro.

De belangrijkste elementen waarmee Colruyt moest afrekenen tijdens de eerste drie maanden van zijn boekjaar waren tegenvallende weersomstandigheden en een versterkt concurrentieel klimaat. Colruyt staat traditioneel sterk in de verkoop van drank en barbecuebenodigdheden. Het wisselvallige weer in het begin van de zomer heeft die activiteit niet echt vooruit geholpen.

Bovendien werd de inflatie voor melk- en graanproducten en groenten en fruit grotendeels gecompenseerd door een versterkt concurrentieel klimaat. Toch stelt Colruyt dat zowel de Colruyt-, Okay- en Dreamlandwinkels marktaandeel gewonnen hebben.

De detailhandelactiviteit, vooral gedragen door de Colruyt-winkels, boekten een omzettoename van 5,8 procent ten opzichte van vorig jaar. Groothandel en foodservice deed het 8,6 procent beter en de overige activiteiten, onder andere de DATS 24-tankstations, waren goed voor een groei van 13,6 procent.

Colruyt zal pas tijdens de algemene vergadering van 19 september vooruitzichten geven van het groepsresultaat over het hele boekjaar.

Kim Evenepoel kim.evenepoel@tijd.be

foto belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud