Colruyt stijgt op internationale ranglijst

©Sofie Van Hoof

De Belgische distributiegroep Colruyt heeft vier plaatsen gewonnen op de wereldranglijst van grootste retailers. Delhaize is vorig jaar blijven hangen op de 33e plaats, zo blijkt uit een studie van Deloitte.

(tijd) - Het consultancybureau Deloitte stelt elk jaar een lijst samen van de 250 grootste retailers ter wereld. Uit de ranglijst voor 2009 blijkt dat Colruyt in 2009 gestegen is van plaats 123 naar 119. De distributiegroep uit Halle blijft daarmee wel ver achter op land- en sectorgenoot Delhaize, dat bleef hangen op de 33e positie. 

De groep Louis Delhaize staat op positie 49 en kledingketen C&A Europa (dat zijn hoofdzetel heeft in ons land) noteert op 99.

De top tien van grootste retailers is in 2009 ongewijzigd gebleven. Het Amerikaanse Wal-Mart blijft met voorsprong de grootste speler in de sector, goed voor een retailverkoop van 401 miljard dollar. Carrefour volgt op de tweede plaats, met een omzet van bijna 128 miljard dollar. Het Duitse Metro, het Britse Tesco en de Duitse Lidl-eigenaar Schwarz vervolmaken de top vijf.

De onderste helft van de top tien bestaat uit Amerikaanse ketens (Kroger, Home Depot, Costco en Target), met uitzondering van de Duitse groep Aldi. 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud