Delhaize wil eventueel Carrefour-winkels kopen

Pierre-Olivier Beckers, topman van Delhaize (foto belga)

Pierre-Olivier Beckers, topman van kleinhandelaar Delhaize, ziet de overname van Belgische Carrefour-winkels wel zitten als de Franse keten besluit om België te verlaten. Dat zei hij in een interview met het weekblad Trends.

Twee weken geleden sprak Lars Olofsson, topman van Carrefour, kordate taal naar aanleiding van de jaarresultaten van de groep. Hij wil zowel de prijzen als de kosten drukken, en de markten waar Carrefour het moeilijk heeft, moeten dringend een nieuw elan vinden. Hij noemde daarbij specifiek Italië en België.

Met die uitspraken flakkert de speculatie over een eventueel vertrek van Carrefour uit België weer op. De retailer ziet zijn marktaandeel in ons land al jaren gestaag afbrokkelen, en lijkt voorlopig geen antwoord te vinden op die neerwaartse spiraal. Tegelijkertijd rukken Colruyt (met een nagenoeg onklopbaar prijsimago) en Delhaize (met een hernieuwd prijsimago en een sterke focus op de huismerken) verder op.

De uitspraken van Beckers zijn opvallend. Tot nu toe weigerden zowel Delhaize als Colruyt te speculeren over de gevolgen van een mogelijk vertrek van Carrefour. Beckers gaat zelfs nog verder door te stellen dat hij weinig mogelijkheden ziet voor Carrefour om zijn Belgische activiteiten te herdynamiseren. 'Wij zijn goed voorbereid op eender welk manoeuvre van Carrefour, dat heel wat werk heeft om zijn Belgisch imago op te poetsen', besluit hij.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud