Advertentie

Delhaize wil Griekse dochter helemaal in handen krijgen

De retailer Delhaize wil haar Griekse dochter Alfa-Beta Vassilopoulos helemaal in handen krijgen. De groep lanceert daartoe een overnamebod van 30,5 euro per aandeel. Delhaize bezit al bijna tweederde van Alfa- Beta. Dat blijkt uit een persbericht.

De biedprijs van 30,5 euro houdt een premie van 6,02 euro in tegenover de gemiddelde slotkoers van de voorbije drie maanden en van 4,55 euro tegenover de gemiddelde slotkoers van de laatste zes maanden. Een kleine rekensom leert dat, bij een volledig geslaagd bod, Delhaize met 134,9 miljoen euro over de brug zal moeten komen.

Delned heeft een prospectus ter goedkeuring voorgelegd aan de Hellenic Capital Market Commission. De officiële mededeling van het bod zal op de website van de Athens Exchange gepubliceerd worden. Als Delned na het afsluiten van het overnamebod 90 procent van de stemrechten in handen heeft, zal een uitkoopbod worden gelanceerd. Wanneer Delned 95 procent van de stemrechten heeft verworven, zal het proces starten om Alfa-Beta van de beurs te halen.

Het bod van Delhaize is een bewijs van het geloof in de verdere ontwikkeling van de Griekse activiteiten. 'De voorgestelde transactie benadrukt het engagement van onze groep ten opzichte van Alfa-Beta', zegt afgevaardigd bestuurder Pierre-Olivier Beckers in het persbericht.

Delhaize is niet van plan om na het overnamebod belangrijke wijzigingen in het huidige bedrijfsmodel of in de strategie van Alfa-Beta door te voeren.

De Griekse voedingsdistributeur Alfa-Beta werd in 1969 opgericht. Op het einde van het eerste kwartaal bestond het netwerk uit 199 winkels. In 2008 boekte Alfa-Beta een omzet van 1,337 miljard euro en een nettowinst van 32,7 miljoen euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud