Duvel Moortgat kent mooie groei in derde kwartaal

De brouwer van speciaalbieren Duvel Moortgat heeft in het derde kwartaal een mooie groei geboekt die zowel aan de bestaande merken als enkele nieuwe projecten te danken was. De marges blijven verder onder druk, maar het bedrijf denkt zijn jaarprognose te zullen halen.

(tijd) - Dat blijkt uit een persbericht.

Duvel Moortgat lanceerde in het derde kwartaal een nieuw witbier, Vedett Extra White. Deze lancering volgde op de stopzetting van de samenwerking tussen Duvel Moortgat en Palm Breweries voor het witbier Steendonk. Beide brouwerijen maken voortaan hun eigen witbier.

Eind juni werd Duvel Moortgat definitief eigenaar van Liefmans. Met dit 'prachtig authentiek merk' wil het bedrijf uit Breendonk een sterke positie uitbouwen in het fruitbierensegment. De productie van de Liefmans-bieren verloopt intussen zoals gepland en de belangrijkste referenties zijn weer verkrijgbaar. Het merk kreeg klappen door het faillissement, maar de eerste tekenen van heropleving worden nu duidelijk, aldus het persbericht.

Omdat de brouwer begin dit jaar grondstoffen diende aan te kopen aan hoge prijzen, kan hij momenteel niet profiteren van de dalende grondstofprijzen. Hierdoor blijven de marges verder onder druk. Anderzijds lijken de hop- en gerstoogsten mee te vallen, zodat geen tekorten meer te verwachten zijn, zoals vorig jaar voor hop het geval was.

In het derde kwartaal lagen de afschrijvingen 1,5 miljoen euro hoger dan vorig jaar, onder meer door afschrijvingen van de nieuwe brouwzaal, de machinezaal en de activa van Liefmans. De wisselkoersverliezen lagen dan weer lager door het herstel van de dollar.

Duvel Moortgat verwacht zijn jaardoelstellingen te halen. De groep mikt op een omzetgroei van minstens 10 procent en een ebitda-groei van 8 procent.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud