Fusiespeculatie jaagt koersen Delhaize en Ahold hoger - update

Speculatie en geruchten over de verkoop van US Foodservice door Ahold en de daaraan gekoppelde mogelijke fusie met Delhaize hebben de aandelenkoersen van beide supermarktketens woensdag fors hoger gestuurd. Ahold sloot 3,5 procent hoger op 9,22 euro, de hoogste koers sinds het aandeel in februari 2003 een forse klap kreeg door boekhoudfraude. Delhaize eindigde 3,4 procent hoger op 71,80 euro.

Brussel (TIJD-NIEUWSLIJN) Ahold laat momenteel niet in zijn kaarten kijken omtrent de verkoop van US Foodservice, maar een aantal analisten begint te denken dat die verkoop meer zal opleveren dan algemeen verwacht wordt.

Zodra de verkoop rond is, zal er weer fors gespeculeerd gaan worden over een samengaan met Delhaize. Beide bedrijven zouden dan immers op een vergelijkbaar niveau komen op het vlak van marktkapitalisatie, en dat was tot nu toe het voornaamste bezwaar van Delhaize. Craig Owens, de financieel directeur van Delhaize, liet zich bij de presentatie van de jaarcijfers van Delhaize vorige maand al ontvallen dat Ahold beter verteerbaar zou worden zonder US Foodservice.

Kim Evenepoel kim.evenepoel@tijd.be

(c) tijd-nieuwslijn(tel: +32 2 4231769; fax: 32 2 4231610)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud