Geen gunstig belastingtarief voor Chiquita

De regering is er niet in geslaagd om Chiquita een belastingtarief aan te bieden dat in de buurt komt van hetgeen de bananenproducent in Zwitserland voorgeschoteld kreeg. Dat blijkt na afloop van een vergadering die werd bijgewoond door belastingexperten van de regering en belastingadviseurs van Chiquita.

(belga) - De bananenproducent benadrukt in een persbericht dat het nog geen beslissing heeft genomen om zijn hoofdkantoor te verhuizen naar Zwitserland.

Begin deze maand raakte bekend dat de Amerikaanse bananenproducent Chiquita zijn hoofdkantoor, dat nu aan de Rijnkaai in Antwerpen is gevestigd, wil verhuizen naar het Zwitserse Rolle. De hoge fiscale druk in ons land zou er voor Chiquita te veel aan zijn.

Ministers Reynders en Van Quickenborne beloofden Chiquita te bekijken welke fiscale mogelijkheden België te bieden had. Donderdag zijn beide partijen echter tot het besluit gekomen dat "jammer genoeg geen enkele oplossing in de buurt kwam van hetgeen Chiquita in Zwitserland kreeg voorgesteld."

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud