Geruchten over nieuwe reeks ontslagen bij InBev (update)

Een nieuwe golf van ontslagen is op til bij InBev in Europa en Noord-Amerika. Dat schrijft Le Soir op basis van 'bronnen'. In totaal zou het om 200 ontslagen gaan, enerzijds van 50-plussers, anderzijds van expats wier contract niet wordt hernieuwd. De vakbonden zijn ervan overtuigd dat het nieuws klopt maar België zou niet getroffen worden.

(tijd) Volgens de krant vond in maart in Brussel een seminarie met 220 kaderleden van InBev plaats. Daar werd bekendgemaakt dat uit een interne rondvraag is gebleken dat slechts 57 procent van de werknemers tevreden is bij InBev te kunnen werken. Vooral de jongeren zouden veel kritiek hebben. Om hen meer ruimte te bieden zouden oudere werknemers baan moeten ruimen.

"In wandelgangen wordt het niet tegengesproken en horen we dat België niet betrokken is, maar pas bij een herstructurering in 2008 weer aan bod zou komen", aldus vakbondssecretaris Roger Vanvlasselaer (BBTK).

"De operatie past in de zoektocht van InBev om dubbelfuncties te schrappen, die al enkele jaren aan de gang is. Na de IT, commerciële afdelingen en logistiek zou de herstructurering dit keer in enkele West-Europese en Noord-Amerikaanse landen kaderfuncties in het management van diverse afdelingen treffen. Men wil het nieuws blijkbaar stilhouden tot men volledig met zijn huiswerk klaar is. We weten uit ervaring dat het van dan af snel gaat", aldus Van Vlasselaer.

De directie van InBev ontkende tegenover de krant een dergelijk afvloeiingsplan voor te bereiden.

Koen Lambrecht

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud