'Handel met voorkennis bij AB InBev'

De Amerikaanse beurstoezichthouder SEC heeft een dossier van voorkennis ontdekt dat in de miljoenen oploopt. Dat zou volgens mediaberichten ook het geval geweest zijn voor de overname van Anheuser-Busch door het Belgisch-Braziliaanse InBev.

(belga) - Een voormalige werknemer van de failliete Amerikaanse investeringsbank Lehman Brothers kreeg vertrouwelijke informatie van zijn vrouw, die werkzaam is bij een pr-bureau, en gaf die informatie in ruil voor dure geschenken door aan traders. Die handelaars in aandelen boekten op die manier op een illegale manier rond de 5 miljoen dollar winst.

De verboden aandeelhandel slaat ook op grootschalige fusies en overnamepogingen, volgens mediaberichten onder meer de overname van de Amerikaanse bierbrouwer Anheuser-Busch door het Belgisch-Braziliaanse bierconcern InBev afgelopen zomer.

De 35-jarige ex-medewerker van Lehman Brothers verschafte geheime informatie over op til zijnde fusies tussen bedrijven via zijn vrouw, met vaak sterke koersschommelingen op de beurs als gevolg. Zulke inside-informatie mag niet gebruikt worden bij aandelenhandel, omdat andere investeerders dan benadeeld worden.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud