Heineken en Carlsberg krijgen ultimatum voor bod op S&N

©AFP

Heineken en Carlsberg krijgen tot 21 januari 12 uur de tijd om ofwel een bod uit te brengen op Scottish & Newcastle, ofwel zich terug te trekken. Dat blijkt uit een persbericht van de Britse overnamewaakhond The Takeover Panel. Het panel heeft dit ultimatum op verzoek van Scottish & Newcastle gesteld.

(betten) - Scottish & Newcastle laat in een persbericht weten het ultimatum te verwelkomen en herhaalt nog eens dat het het bod, dat Heineken en Carlsberg hebben neergelegd volledig 'inadequaat' is. 'Het bestuur heeft het bod van 750 pence per aandeel Scottish & Newcastle verworpen omdat het de unieke kracht en marktposities van S&N onderwaardeert. Niets heeft daarna plaatsgevonden om de mening van het bestuur dat het bod volledig inadequaat is te veranderen', aldus S&N.

Heineken stelt bij monde van een woordvoerster dat Carlsberg en Heineken van mening zijn dat ze een 'goed bod' hebben neergelegd. Scottish en Newcastle schrijft daarentegen dat het consortium vasthoudt aan zijn pogingen om de 'unieke portefeuille' van S&N voor een koopje binnen te slepen. 'We hebben onze positie hierover erg duidelijk gemaakt en het is nu tijd voor Carlsberg en Heineken om een bod neer te leggen dat S&N op een juiste manier waardeert, of zich terug te trekken'.

De partijen hebben tot nu toe nog niet met elkaar om de tafel gezeten. Heineken en Carlsberg dringen daar al geruime tijd op aan, maar kregen tot nu toe nul op rekest vanuit Schotland.

Foto AFP

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud