Heineken ziet omzet en volume afnemen

Foto AFP

Heineken heeft in het eerste kwartaal van 2010 een lagere omzet en volumeafzet geboekt, waarbij vooral de markten in de Amerika's, Centraal en Oost-Europa en West-Europa verder terugvielen, maakte de bierbrouwer woensdag voorbeurs bekend in een trading update.

(Dow Jones) - Volgens Heineken staan de volumes onder druk als gevolg van verschillende factoren, waaronder de economische situatie. Dat Pasen dit jaar zo vroeg was droeg bij aan een herstel in maart.

Het totale autonome volume daalde ten opzichte van het eerste kwartaal van 2009 met 5,3% tot 23,6 miljoen hectoliter. Analisten hadden verwacht dat het volume 4% zou dalen tot 24,5 miljoen hectoliter.

De omzet daalde 3,5% tot 2,94 miljard euro, waar analisten een daling van 2,3% tot 2,98 miljard euro hadden voorzien.

Heineken geeft aan dat in 2010 aanvullende kostenbesparingen worden gerealiseerd als gevolg van het TCM-programma in 2010. Het bedrijf geeft aan dat in 2010 bescheiden prijsstijgingen worden doorgevoerd.

Het bedrijf geeft verder geen outlook voor 2010, waarin het de activiteiten van het in 2009 overgenomen Femsa in de cijfers zal consolideren.

Dinsdag maakte sectorgenoot SABMiller PLC (SAB.JO) bekend dat de biervolumes in het afgelopen kwartaal licht zijn gegroeid.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud