Helft restaurants en cafés niet in orde met hygiëne

©Photo News

De hygiëne in de helft van de restaurants en cafés in België is onvoldoende. Liefst 51 procent kreeg vorig jaar een negatief inspectierapport van het Federaal Voedselagentschap (FAVV).Zelfs 35 procent van de grootkeukens kregen een ongunstig rapport. Uit het jaarverslag van het FAVV blijkt dat de voorgaande schakels in de voedselketen het veel beter doen.

(tijd) - Liefst 7 horeca-inrichtingen op de 10 beschikken niet over een afdoende autocontrole. Eén op twee past geen goede hygiënepraktijken toe en één op 10 is in overtreding met de rookreglementering. Uiteindelijk deelde de FAVV in de horeca-sector vorig jaar 2.632 waarschuwingen uit en stelde 633 PV’s op.

Gil Houins, gedelegeerd bestuurder van het FAVV wil beter samenwerken met de horecafederaties om de hygiëne en de voedselveiligheid te verbeteren. De FAVV wil ook de consument meer duidelijk maken hoe het restaurant of het voedingsbedrijf omgaat met hygiëne en voedselveiligheid.

Ze lanceert daarom een systeem van Smiley's, die duidelijk zichtbaar zijn. Een lachende Smiley geeft aan dat de zelfcontrole van de uitbating gecertificeerd werd. Een treurende Smiley wijst op een negatief rapport.

vdb

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud