Hoge palmolieprijs vuurt aandeel Sipef aan

Op Euronext Brussel spurt het aandeel van de plantageholding Sipef 5,8 procent hoger tot 386 euro. Het aandeel heeft die forse winst in de eerste plaats te danken aan de verdere klim van de palmolieprijs, die maandag een nieuw recordniveau bereikte.

(tijd) - De belangrijkste reden voor de forse stijging van de palmolieprijzen is de aanhoudende klim van de ruwe olieprijzen. Als gevolg daarvan neemt immers de vraag naar biobrandstoffen toe, die kunnen worden geproduceerd op basis van plantaardige olieën. Bovendien oefende het Indiase landbouwbedrijf State Trading een koopoptie uit op 12.000 ton palmolie. De groep wil zo tekorten vermijden tijdens het komende festivalseizoen.

Als gevolg van die toenemende vraag steeg de prijs voor een ton palmolie op de Maleisische grondstoffenbeurs maandag tot een recordhoogte van 871 dollar. Dinsdag viel de palmolieprijs wel licht terug.

De aanhoudende klim van de palmolieprijs is goed nieuws voor Sipef. Palmolie is immers goed voor twee derden van de omzet van de plantageholding. Begin september had Sipef-topman François Van Hoydonck laten weten dat hij verwacht dat de palmolieprijs tot het jaareinde hoog zal blijven. Ook voor volgend jaar rekent Van Hoydonck op een stevige palmolieprijs.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud