Home Depot kreunt onder crisis huizenmarkt

©EPA

Home Depot heeft in het eerste kwartaal van 2008 een nettowinst geboekt van 356 miljoen dollar, circa 66 procent minder dan de 1,0 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft de grootste doe-het-zelfketen ter wereld dinsdag bekendgemaakt. De daling is onder meer het gevolg van de verslechterde Amerikaanse huizenmarkt.

(betten) - In het resultaat over de eerste drie maanden van 2008 zit een last van USD 543 miljoen vanwege de sluiting van diverse vestigingen. Per aandeel daalde de winst van USD 0,53 tot USD 0,21.

Exclusief de lasten voor het sluiten van de winkels kwam de winst per aandeel uit op USD 0,41. Analisten gingen gemiddeld uit van een winst per aandeel exclusief items van USD 0,37.

De omzet daalde in het afgelopen kwartaal met 3,4% tot USD 17,91 miljard waar analisten rekenden op USD 17,64 miljard. De omzet van winkels die langer dan een jaar open zijn nam af met 6,5%.

In een toelichting op de cijfers stelt bestuursvoorzitter Frank Blake dat de huizen- en doe-het-zelfmarkt 'moeilijk' bleven in het eerste kwartaal. 'Op verschillende gebieden was er zelfs sprake van een verslechtering van de situatie', aldus de ceo.

Foto EPA

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud