Hoogste koers Ahold sinds februari 2003 op private equity-geruchten

Het aandeel Ahold heeft dinsdag weer het niveau bereikt van voor de boekhoudfraude, die in februari 2003 aan het licht kwam. Het aandeel tikte vandaag een hoogste niveau aan van 9,19 euro, een winst van ruim 3 procent bij een bovengemiddelde omzet. Handelaren verwijzen naar 'geruchten' over interesse van private equity-partijen 'in de hele toko'.

(betten) 'Dat is waar het aandeel op dit moment op loopt', zo stelt een handelaar. Maar marktpartijen verwijzen ook naar de verkoop van US Foodservice en speculaties over een eventueel samengaan met het Belgische Delhaize. 'Als de verkoop van US Foodservice rond is, zijn de twee partijen qua marktkapitalisatie op een vergelijkbaar niveau dus, dat zal zeker weer gaan spelen de komende tijd', zo stelt een analist. Bovendien denken sommige analisten dat de verkoop van Foodservice meer gaat opleveren dan de markt verwacht.

Eerder deze week verhoogde ABN AMRO het advies voor Ahold van hold naar buy. Het koersdoel werd naar boven toe bijgesteld van 8,10 euro naar 9,80 euro. Een lagere nettoschuldpositie en een lager pensioentekort maar ook een hoger bedrag voor de verkoop van US Foodservice lagen ten grondslag aan het positieve rapport.

Het aandeel Ahold was de afgelopen maand het op een na best presterende fonds in de AEX met een rendement van 23,15 procent. Het best presterende aandeel was Akzo Nobel, met een rendement van 26,84 procent.

Maaike Noordhuis maaike@bfn.com

(c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud