Ikea wil uitbreiden in België

De Zweedse meubelketen Ikea zal binnen afzienbare tijd in België meer dan de huidige zes winkels tellen. Dat zegt Stappan Jeppsson, de managing director van Ikea in België, tijdens een ontmoeting georganiseerd door Marketing communications executives international (MCEI).

(belga) De groep zag haar verkoop in 2006 stijgen met 17 procent en wil dit jaar 24 nieuwe winkels openen, bovenop de 237 bestaande in 34 landen. Het bericht staat in La Libre Belgique.

In België 'hopen we binnenkort aanwezig te zijn in Gent. We praten ook met onze Franse collega's over de regio Bergen-Valenciennes, om te bekijken aan welke kant van de grens we een winkel zullen openen', zei Jeppsson onder meer. 'Het spreekt ook voor zich dat Anderlecht en Zaventem op termijn onvoldoende zullen zijn voor de Brusselse regio. Daar zal een derde Ikea moeten komen.'

'In de Belgische winkels ontvangen we elk jaar ongeveer 10,6 miljoen mensen, van wie de helft een aankoop doet', zei Jeppsson nog. Ikea telt in België 2.300 medewerkers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud