InBev Belgie weet aantal ontslagen te beperken tot 33

Het aantal gedwongen ontslagen in het kader van de herstructureringen bij InBev Belgie is uiteindelijk beperkt gebleven tot 33. Aanvankelijk waren 381 banen bedreigd. Dat zei Sabine Sagaert, president InBev Belgium-Luxemburg, op een persconferentie.

(tijd) De sterke beperking van het aantal gedwongen ontslagen is te danken aan grote inspanningen die InBev leverde en aan de lange duur van de sociale onderhandelingen. "Wij zaten van november tot juni aan tafel", merkte Sagaert op.

Toen InBev in de herfst van 2005 twee opeenvolgende herstructureringen aankondigde, waren er aanvankelijk 381 mensen bij betrokken. Daarvan konden 32 jobs gered worden. 61 medewerkers verlieten vrijwillig het bedrijf en 177 medewerkers gingen met brugpensioen (vanaf 52 jaar). In de schoot van InBev Belgie vonden 66 interne transfers plaats, terwijl voor 12 mensen binnen het bedrijf nog een oplossing wordt gezocht. Een en ander betekent dat er slechts 33 ontslagen vallen.

"De herstructureringen waren moeilijk maar noodzakelijk", herinnerde Sagaert. "De Belgische biermarkt is sinds tien jaar structureel dalend. Om te kunnen investeren in onze merken moesten wij onze kostenstructuur aanpassen."

Bij InBev Belgie zullen na de ingrepen nog 2.786 mensen werkzaam zijn.

Koen Lambrecht koen.lambrecht@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud