InBev blijft bij bod op Anheuser

De Belgisch-Braziliaanse biergroep InBev heeft dinsdag herhaald dat ze bij haar bod van 65 dollar per aandeel blijft op het Amerikaanse Anheuser-Busch, de brouwer van onder meer Budweiser-bier. 'Gezien de zwakke aandelenmarkten blijft dat bod fair', zegt InBev in een persbericht.

Foto: InBev-topman Carlos Brito.

(tijd) - Daarmee laat InBev voor de eerste keer officieel van zich horen sinds Anheuser-Busch het overnamebod van de Belgisch-Braziliaanse biergroep vorige week donderdag officieel verwierp. InBev hamert erop dat zijn overnameplan de aandeelhouders van Anheuser-Busch veel meer zekerheid biedt dan de alternatieven die het bestuur van de Budweiser-brouwer totnogtoe heeft voorgesteld.

'Ons bod van 65 dollar per aandeel reflecteert de volledige en de faire waarde van Anheuser-Busch,' zegt InBev-topman Carlos Brito in de persmededeling. 'Het voorstel is zeker van volledige financiering, en biedt onmiddellijke zekerheid in een zwakke aandelenmarkt. Een nieuw managementplan, met beduidende risico's, kreeg de voorkeur op ons voorstel.'

Brito toont zich verder verbaasd dat het management en bestuur van Anheuser-Busch niets hebben laten weten voor ze het bod van InBev officieel van de hand hadden gewezen.

Met de nieuwe mededeling, en de nadruk op de stabiliteit die een overname van InBev zou bieden, lijkt de Belgisch-Braziliaanse biergroep zich opnieuw rechtstreeks tot de aandeelhouders van Anheuser-Busch te richten. Vorige week stapte InBev nog naar de rechtbank in Delaware om zich ervan te verzekeren dat de aandeelhouders van de biergroep uit St-Louis alle bestuurders van het bedrijf kunnen wegstemmen.


Pieter Suy

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud