Advertentie

'InBev en Anheuser-Busch voeren fusiegesprekken' (media)

Het Belgisch-Braziliaanse bierconcern InBev en zijn Amerikaanse sectorgenoot Anheuser-Busch voeren voorbereidende fusiegesprekken. Dat schrijft het Braziliaanse blad Valor Economico op basis van een anonieme bron dicht bij de drie InBev-directeurs Jorge Paulo Lemann, Marcel Hermann Telles en Carlos Alberto Sicupira, zo meldt Bloomberg.

(tijd) Volgens het blad bevindt InBev zich in een sterkere positie om over een fusie te onderhandelen, nu zijn marktwaarde groter is dan die van Anheuser-Busch. 'Het wereldleiderschap van InBev schept ruimte voor een nieuwe fusie' titelt Valor Economico. Eind 2006 bedroeg de marktwaarde van InBev 40,3 miljard dollar en die van Anheuser-Busch 37,7 miljard. Die trend zet zich begin 2007 door.

Volgens Valor Economico wou Randolph Baker, de CFO van Anheuser-Busch, de gesprekken niet bevestigen of ontkennen. Idem dito bij InBev-woordvoerster Marianne Amssoms.

Steeds volgens het Braziliaanse blad zijn ook SABMiller en Diageo geinteresseerd in Anheuser-Busch. Valor Economico zegt niet waar het deze informatie haalde.

Door de fusiegeruchten schiet InBev om 13.12 uur 6 procent hoger tot 53,80 euro.

Koen Lambrecht koen.lambrecht@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud