InBev kijkt voor externe groei ook naar India, Colombia en Mexico

Het Belgisch-Braziliaanse bierconcern InBev blijft naar opportuniteiten voor externe groei kijken. De groep zei eerder al interesse te hebben in verdere overnames in Rusland, China, Duitsland en Latijns-Amerika, en het is ook geweten dat InBev graag in Vietnam actief zou worden.

(tijd) Topman Carlos Brito wierp vandaag iets meer licht op de expansieplannen. In de marge van de opening van het GITeC in Leuven zei hij dat ook 'Colombia, Mexico en India altijd op ons radarscherm staan'.

In deze drie landen in InBev niet rechtstreeks aanwezig, maar 'we hebben ze steeds in het vizier', zei de CEO. Volgens de topman gaat het steeds om markten die vrij groot zijn, winstgevend en forse groei kennen. Het probleem is volgens Brito dat niet alleen InBev interesse heeft voor deze landen, maar ook andere sectorgenoten er naar kijken.

Sinds de breuk met Femsa is InBev niet langer in Mexico aanwezig, terwijl de Colombiaanse markt gedomineerd wordt door Bavaria, dat sinds oktober 2005 deel uitmaakt van SABMiller. Wat India betreft, raakte midden juli bekend dat InBev een joint venture aangaat met de Indiase Jaipuria Group voor de bouw van drie brouwerijen die onder meer Stella Artois en Beck's zouden brouwen. Recentelijk waren er echter geruchten dat deze joint venture niet zou doorgaan, maar topman Brito wou hierop geen commentaar geven.

Ook op de geruchten dat InBev mogelijk de Australische bier- en wijngroep Foster's zou overnemen, wou Brito niet ingaan.

Volgens nog andere geruchten zou InBev voor het einde van het jaar nog een brouwerij in Duitsland van de hand doen. Ook hierop wou Brito niet reageren. Volgens hem heeft InBev in Duitsland eerder capaciteit nodig. Beck's groeit erg sterk en er wordt meer variatie in het aanbod gebracht. Om het capaciteitsprobleem op te vangen wil InBev de efficientie van bestaande bierproductielijnen verhogen, in deze lijnen investeren, maar ook beter inspelen op de vraag en samenwerken met de groothandel. Vorige zomer had InBev in Duitsland met capaciteitsproblemen te kampen en de groep wil dit volgend jaar vermijden.

Koen Lambrecht

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud