InBev neemt AB-belang in Tsingtao over

©BLOOMBERG NEWS

Het Belgisch-Braziliaanse bierconcern InBev gaat het 27 procent-belang van Anheuser-Busch (AB) in de Chinese brouwerij Tsingtao Brewery overnemen wanneer de overname van AB is afgerond. De betrokken partijen hebben daarover een akkoord bereikt.

(tijd) - Dat heeft volgens Dow Jones en enkele Chinese media Tsingtao Brewery laten weten in een persbericht. Het nieuws werd aan De Tijd bevestigd door InBev-woordvoerster Marianne Amssoms.

De overeenkomst zou vorige vrijdag zijn ondertekend. InBev sloot de overeenkomst met Anheuser-Busch, Tsingtao Brewery en met Tsingtao Brewery Group Co., de grootste aandeelhouder van de Chinese brouwerij. Financiële details werden niet bekendgemaakt.

'Het is normaal dat je met de meerderheidsaandeelhouders (van Tsingtao, red.) al even op voorhand gaat praten en een akkoord over verdere samenwerking afsluit', zegt Amssoms.

Anheuser-Busch stapte in oktober 2002 in Tsingtao Brewery, momenteel de op een na grootste brouwer van China en naar eigen zeggen het nummer tien in de wereld. Tsingtao Brewery werd in 1903 opgericht door Duitse immigranten.

Volgens de China Beer Association zou InBev door de combinatie van zijn huidige business met het 27 procent-belang van AB in Tsingtao in China een marktaandeel krijgen van 16 procent. InBev zou daarmee het nummer drie op de markt blijven. Marktleider in China is momenteel China Resources Snow Breweries met het succesvolle biermerk Snow. China Resources Snow Breweries is een joint venture tussen SABMiller (49%) en CRE (51%).

Amssoms verwacht niet dat de overname van Anheuser-Busch door InBev problemen zal geven voor de concurrentiepositie in China: 'De cijfers geven aan dat wij nummer drie zouden blijven. Er zouden dan ook geen grote problemen mogen zijn. Wij werken samen met de regulators in China.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud