InBev neemt Anheuser-Busch over

De Amerikaanse biergroep Anheuser-Busch heeft zijn verzet tegen de overname door haar Belgisch-Braziliaanse sectorgenoot InBev gestaakt. Met de deal ontstaat de grootste bierbrouwer ter wereld. Dat meldt InBev voorbeurs in een persbericht.

(tijd) - Na weken van verzet heeft de raad van bestuur van Anheuser-Busch afgelopen nacht dan toch zijn fiat gegeven voor de overname door InBev. Afgelopen vrijdag had InBev zijn bod op Anheuser nog opgetrokken tot 70 dollar per aandeel, wat neerkomt op een overnameprijs van 52 miljard dollar.

De nieuwe groep die na de overname ontstaat zal de naam Anheuser-Busch InBev meekrijgen en wordt de grootste bierbrouwer ter wereld, met een totaal volume van 460 miljoen hectoliter, een omzet van 26,6 miljard euro en een bedrijfskasstroom van 7,8 miljard euro.

'Zowel Anheuser-Busch en InBev geloven dat deze transactie in het beste belang is voor de aandeelhouders, werknemers, verkoper, zakenpartners en de gemeenschappen die ze van dienst zijn,' zeggen de twee bedrijven in een gezamenlijk persbericht.

Synergieën

 

De deal biedt enorm veel mogelijkheden op gebied van winst- en omzetgeneratie en kostenbesparingen, belooft InBev. De groep rekent op een synergievoordeel van minstens 1,5 miljard dollar vanaf 2011, gespreid over drie jaar. De transactie zal in 2009 geen impact hebben op de winst per aandeel. Vanaf 2010 zal de deal bijdragen tot de winst per aandeel.

De financiering van de transactie is volledig gegarandeerd, via kredietfaciliteiten van een tiental zakenbanken. De transactie zal worden gefinancierd via 45 miljard dollar aan schulden. Daarin zit ook een overbruggingskrediet van 7 miljard dollar voor de verkoop van niet-kernactiva. Daarnaast heeft InBev ook de garantie gekregen voor een overbruggingskrediet van 9,8 miljard dollar voor eventuele aanpassingen aan de timing en verdere financiering van de deal.

Pieter Suy

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud