Advertentie

Kinepolis ontvangt 8 procent minder bezoekers

De uitbater van bioscoopcomplexen Kinepolis Group kreeg in de periode van 1 januari tot en met 13 mei in totaal 7,6 miljoen bezoekers over de vloer. Dat is een daling met 8,1 procent. De daling deed zich in alle landen voor, behalve in Spanje.

(tijd) - Dat meldt Kinepolis in een persbericht.

De groep beklemtoont dat de cijfers in hun juiste context dienen geplaatst. Zo werden de cijfers in België en Frankrijk vorig jaar aangedikt door het uitzonderlijke succes van de film 'Bienvenue chez les Ch'tis'.

Een tweede factor is de timing van de vakantieperiodes. Sinds de maand april vertonen de bezoekerscijfers trouwens een forse stijging, met 18,7 procent. In het eerste kwartaal was er een forse daling met 16,9 procent.

In België, waar Kinepolis 11 complexen uitbaat, daalde het aantal bezoekers in de periode tot en met 13 mei met 9,9 procent. In Frankrijk (7 complexen) was de terugval nog iets groter, namelijk 10,9 procent. In Zwitserland (1 complex) werden 6,4 procent minder bezoekers opgetekend en in Spanje, waar Kinepolis drie complexen heeft, bleef het aantal bezoekers stabiel (+0,1%).

Kinepolis geeft geen becijferde vooruitzichten, noch financieel, noch qua bezoekersaantallen. De groep somt een aantal filmtitels op die potentiële publiekstrekkers zijn, zoals 'Transformers 2', 'Dossier K' of 'Angels and Demons' en laat weten dat dit jaar zes vestigingen worden vernieuwd. Voorts wordt ook het internationale digitaliseringsproces voortgezet.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud