KKR en Pessina verhogen bod op Alliance Boots

Amerikaanse private equity-speler Kohlberg Kravis Roberts (KKR) verhoogt zijn bod op de Britse drogisterijketen Alliance Boots met 4,5 procent tot 11,1 miljard pond (16,4 miljard euro). KKR heeft samen met Stefano Pessina, voorzitter en grootaandeelhouder van Alliance Boots, ondertussen bijna 26 procent van het bedrijf in handen.

(tijd) De twee partijen betaalden gisteren en vandaag 1.139 pence voor 90 miljoen aandelen, een investering van zo'n 1 miljard pond.

Het nieuwe bod van KKR en Alliance Boots ligt 2,2 procent boven het bod van financier Guy Hands en zijn durfkapitaalfonds Terra Firma. Zij boden samen met de bankgroep HBOS en Wellcome Trust 1.126 pence per aandeel. Het vorige bod van KKR lag op 1.090 pence per aandeel. Analisten achten het niet erg waarschijnlijk dat het rivaliserende consortium opnieuw met een hoger tegenbod op de proppen komt.

Alliance Boots, vorig jaar ontstaan uit de fusie tussen drogisterijketen Boots en farmagroothandel Alliance Unichem, zegt het bod aan zijn aandeelhouders aan te bevelen. Komt het tot een overname, dan gaat het om de grootste overname met durfkapitaal ooit in Europa.

Het aandeel Alliance Boots wint vandaag op de Londense beursvloer 0,2 procent tot 1.128,5 pence. Sinds KKR en Pessina een eerste bod lanceerden, nu zes weken geleden, steeg het aandeel meer dan 40 procent.

foto epa

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud