Koers Val Saint-Lambert zakt tot dieptepunt

Op de Vrije Markt van Euronext Brussel is het aandeel van de Waalse fabrikant van luxekristal Val Saint-Lambert gekelderd tot een absoluut dieptepunt van 2,68 euro. Het was van 11 oktober geleden dat er nog een koers van het aandeel kon gevormd worden.

(tijd) - De koers werd bij de enkele fixing om 15 uur meer dan 46 procent lager gestuurd. Bijna 10.000 stukken werden verhandeld, 25 keer het normale handelsvolume voor Val Saint-Lambert. Dat het zolang duurde vooraleer een koers kon gevormd worden, deed al vermoeden dat er veel verkooporders werden geplaatst. Een dagbeweging voor een aandeel op de Vrije Markt wordt begrensd door een bandbreedte van 10 procent.

Val Saint-Lambert heeft Bank Degroof onder de arm genomen om e e n of meerdere partners te zoeken. Tegen het einde van dit jaar hoopt de groep met de kandidaten rond de tafel te kunnen gaan zitten.

Vorige week maakte de kristalfabrikant nog cijfers voor de eerste negen maanden van 2007 bekend. Op 30 september bedroeg de omzet 3,3 miljoen euro, een toename van 20 procent tegenover het omzetcijfer van 2,752 miljoen euro een jaar eerder. 'Het laatste kwartaal van 2007 en het eerste kwartaal van 2008 worden veelbelovend', klonk het bij de groep.

Val Saint-Lambert trok op 15 december 2005 aan een referentieprijs van 5,68 euro als een van de pioniers naar de Brusselse Vrije Markt. Na goede eerstekwartaalcijfers in 2006 piekte de koers op 14,95 euro, maar sindsdien zit het aandeel in een dalende lijn.

Maarten Gommeren

maarten.gommeren@tijd.be

null

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud