Kostenbesparingen Unilever kosten komende 4 jaar 20.000 banen

Unilever verwacht dat het werknemersbestand in de komende vier jaar met 20.000 zal afnemen. Die daling zal voor het leeuwendeel in Europa plaatsvinden. Dat heeft bestuursvoorzitter Patrick Cescau van Unilever donderdag gezegd in een persbijeenkomst.

(tijd) Het bedrijf kondigde vandaag bij de publicatie van de tweedekwartaalcijfers een 'versneld' kostenbesparingsprogramma aan, om in 2010 de jaarlijkse kosten terug te brengen met 1,5 miljard euro. Van deze besparingen van 1,5 miljard euro moet ongeveer 60 procent uit 'overhead' worden gerealiseerd en 40 procent in de brutomarge.

Het bedrijf wil onder meer de organisatie vereenvoudigen door landen onder te brengen in clusters en regionale structuren te stroomlijnen. Uit de presentatie van Cescau bleek onder meer dat in de komende drie jaar zo'n 50 tot 60 fabrieken zullen worden gesloten of gestroomlijnd.

Het bedrijf verwacht het grootste deel van de kostenbesparingen in Europa te realiseren, zo stelde de bestuursvoorzitter. 'De structuur van de organisatie en de bevoorrading zal daar het meest profiteren van de reorganisatie', aldus Cescau.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud