Kraft verhoogt winstverwachting

Het Amerikaanse voedingsconcern Kraft Foods, dat op de Britse snoeggoedgroep Cadbury aast, heeft dinsdagavond na het slot van Wall Street de winstverwachting voor 2009 verhoogd. Kraft verwacht nu over 2009 een winst per aandeel van ten minste 2 dollar te rapporteren, vergeleken met een eerdere verwachting van ten minste 1,97 dollar per aandeel.

(dow jones) - De verhoging van de verwachting volgt op de trading update van de Britse snoepgoedfabrikant Cadbury, die daarbij een hogere omzet en marges voor 2009 bekendmaakte. Kraft, dat Cadbury wil overnemen, staat onder druk om de aandeelhouders van Cadbury te overtuigen van de sterkte van de activiteiten van het Amerikaanse bedrijf.

Volgens marktpartijen hoopt Kraft dat de verhoging van de winstverwachting de koers van het eigen aandeel zal ondersteunen waardoor de waarde van het overnamebod op Cadbury zal toenemen.

Bestuursvoorzitster Irene Rosenfeld van Kraft stelt in een verklaring dat het bedrijf gepositioneerd is om 'met of zonder Cadbury' goed te presteren.

Cadbury wees dinsdag in de marge van de trading update het vijandige bod van zijn Amerikaanse concurrent Kraft opnieuw af.

Vorige week verlengde Kraft de aanmeldingstermijn van het bod tot 2 februari 2010 en toonde de groep zich bereid om het cash-gedeelte van het bod te verhogen met 60 pence tot 360 pence, maar liet daarbij de totale waarde van het bod ongewijzigd. Het Amerikaanse voedingsconcern heeft nog tot 19 januari 2010 om zijn bod formeel te verhogen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud