Advertentie

Lathouwers stapt in Le Pain Quotidien

©-

Emiel Lathouwers heeft zich ingekocht in PQ Licensing, de groep boven broodjesketen Le Pain Quotidien. Lathouwers maakte maandag bekend dat hij opstapt als groepsceo van de outdoorketen AS Adventure.

(tijd) - Lathouwers stapt in het kapitaal van PQ Licensing via een kapitaalverhoging waarop ook de bestaande aandeelhouders van de groep hebben ingetekend. Die kapitaalverhoging was nodig om een overname van Village du Pain, dat onder licentie 11 winkels Le Pain Quotidien in Londen uitbaat, mogelijk te maken.

Financiële details van de operatie zijn niet bekend. Evenmin is duidelijk welk belang Lathouwers verwerft.PQ Licensing laat wel weten dat hij toetreedt tot de raad van bestuur als niet-uitvoerend bestuurder. De andere aandeelhouders van PQ Licensing zijn de families Vaxelaire, Josi, oprichter Alain Coumont, de Gentse holding D'Light en topman Vincent Herbert.

PQ Licensing heeft wereldwijd 49 vestigingen van Le Pain Quotidien in eigen beheer, goed voor een omzet van 67 miljoen euro. Daarnaast zijn er nog eens 56 winkels die uitgebaat worden via een franchisecontract met PQ Licensing.

Emiel Lathouwers maakte maandag nog bekend dat hij opstapt als groepsceo van A.S. Adventure, de outdoorketen die hij in 1995 opgericht heeft. Hij blijft er wel aandeelhouder.

SDS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud