Le Pain Quotidien trekt oostwaarts

"We voeren gesprekken in Hongkong en Zuid-Korea. We kijken ook naar Japan en India. Alles is klaar voor een forse groei", zegt Vincent Herbert, de topman van de bakkerijketen Le Pain Quotidien. In 2006 verdubbelde de omzet ruimschoots tot 63 miljoen euro. Dat is pas het begin', zegt Herbert.

(belga) "Tegen 2010 willen we 268 miljoen euro omzet en ruim 200 winkels. En dat is wellicht wat conservatief", zegt hij in De Tijd. Het bericht staat ook in De Morgen en in verschillende Franstalige kranten.

Eind 2005 vierde Le Pain Quotidien zijn 15de verjaardag. In het feestgeroes toonde de bakkerijketen, bekend van de gemeenschappelijke tafel waaraan klanten kunnen eten, zich toen uiterst ambitieus: de daaropvolgende jaren zouden er telkens 15 vestigingen bijkomen. Op dat moment waren er 58, in acht landen.

"Die uitspraak was misschien overmoedig omdat we niet de structuur hadden om het waar te maken", zegt gedelegeerd bestuurder Vincent Herbert nu. "Maar de voorbije 15 maanden hebben we keihard gewerkt. Alles is klaar voor een snelle expansie. Vorig jaar hebben we 15 openingen gehad. De omzet is gestegen van 29 miljoen tot 63 miljoen euro. Dit jaar willen we de grens van 100 winkels halen en mikken we op een omzet van 90 miljoen euro. Van dan af kan het snel gaan. Door sterke franchise- nemers te kiezen, kunnen we een sneeuwbaleffect veroorzaken. Tegen 2010 moeten er meer dan 200 vestigingen en een omzet van 268 miljoen euro zijn. Dat is wellicht nog wat conservatief."

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud