LRM stapt in Brouwerij Martens

©AFP

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM verleent een achtergestelde lening van 7 miljoen euro aan Brouwerij Martens uit Bocholt. De middelen zullen gebruikt worden om de buitenlandse groei te financieren.

(tijd) - Brouwerij Martens is gemeten naar volume één van de grootste brouwers van ons land. Maar bij het grote publiek is het bedrijf niet erg bekend.

Lokaal in Limburg verkoopt de groep wel de eigen bieren Martens Pils en Sezoens, maar die vertegenwoordigen slechts 15 procent van de omzet. Het gros van de verkoop gebeurt namelijk onder private label voor supermarktketens, met als een van de belangrijkste klanten Aldi in Duitsland.

Maar Martens, dat onder leiding staat van de broers Fons en Jan Martens, kijkt verder dan Europa. Eind 2008 lanceerde het familiebedrijf zelfs een eigen pilsbier in China, Martens 1758 (verwijzend naar het jaar waarin de brouwerij werd opgericht). Daartoe werd samen met de Taiwanese groep Far Eastern een brouwerij gebouwd op 150 kilometer van Sjanghai. De brouwerij is een exacte kopie van die in Limburg.

De expansie in China moet in de toekomst de stagnerende consumptie in Europa compenseren.

Met de middelen die de LRM nu ter beschikking heeft gesteld, wil Martens verdere buitenlandse groei financieren. Overnames zijn niet uitgesloten.

Martens tekende in 2007, volgens de laatst beschikbare cijfers, voor een omzet van 120 miljoen euro. De groep stelt 120 mensen tewerk.

SDS

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud