Lunch Garden moderniseert drastisch

©BELGA

De restaurantketen Lunch Garden gaat na de mislukte verkoop fors bijsturen. De inzet is de restaurants grondig vernieuwen, een aantal restaurants verzelfstandigen, met de bonden een sociaal pact afsluiten en vers kapitaal binnenbrengen via een minderheidspartner.

(tijd) - Het spoor van een volledige verkoop is sinds kort dood en begraven als gevolg van de abrupte terugval van de winst, zegt Thibaut van Hövell, sinds kort opnieuw gedelegeerd bestuurder van Lunch Garden. Eerst was er het rookverbod en dan sloot de horecasector een cao af die voorziet in een loonsverhoging van 14 procent.

Van Hövell hoopt met de vakbonden een pact af te sluiten om de impact van de cao te compenseren. Het doel is de stijging van de loonkosten maximaal af te remmen. 'Zonder wijzigingen is er geen toekomst', zegt van Hövell.

Lunch Garden hoopt in juni een akkoord te hebben, wat ambitieus lijkt gezien de terughoudendheid bij de vakbonden. Ergens in de zomer zou dan een minderheidsaandeelhouder vers geld injecteren om middelen vrij te maken voor de noodzakelijke modernisering. Parallel zouden enkele restaurants verzelfstandigd worden.

Het gaat om een drastische breuk met de oude Lunch Garden. In een eerste fase worden nog vijftien restaurants gemoderniseerd. Een buitenterras moet het rookverbod oplossen. De vernieuwing kost gemiddeld 500.000 euro tot 1 miljoen euro per verkooppunt. Uiteindelijk moeten alle vestigingen aangepakt worden. De keten telt 59 restaurants, waarvan elf zelfstandige.

PDD

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud