Advertentie

Maxeda onderzoekt toekomst Hema-winkels

Het Nederlandse detailhandelsconcern Maxeda verkoopt mogelijk warenhuisketen Hema. De keten heeft ook een aantal vestigingen in Belgische steden.

(belga) Het bedrijf maakte dinsdag bekend dat er een "strategische heroriëntatie" komt die mogelijk leidt tot verkoop van de warenhuizen. Maxeda, voorheen Vendex KBB, onderzoekt de "beste mogelijkheden om de toekomstige groeistrategie van Hema te faciliteren".

Vendex KBB werd in 2004 van de beurs gehaald door een groep particuliere investeerders. Een deel van de ketens werd van de hand gedaan evenals het vastgoed. Hiermee verdiende Maxeda een groot deel van de koopprijs terug.

Begin maart zei financieel directeur Ronald van der Mark dat "Maxeda natuurlijk altijd kan wijzigen van samenstelling." Het was volgens hem op dat moment nog niet aan de orde. Er circuleerden al wel geruchten over een eventuele verkoop.

Hema boekte vorig jaar een bruto-omzet van 1,3 miljard euro met een dubbelcijferige groei van het bedrijfsresultaat. Volgens Maxeda heeft Hema het beter gedaan dan de markt en won de onderneming marktaandeel.

De eerste Hema opende eind 1926 in de Kalverstraat in Amsterdam. De afkorting stond voor Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam. Bij Hema werken ongeveer tienduizend mensen. De keten heeft zowat 350 vestigingen, waarvan ongeveer driehonderd in Nederland, vijftig in België, vijf in Duitsland en één in Luxemburg.

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud