McDonald's boekt beter dan verwachte omzetgroei in eerste kwartaal

McDonald's heeft over het het eerste kwartaal van 2007 een omzetstijging gerealiseerd van 11% tot USD 5,46 miljard, waar analisten gemiddeld uitgingen van USD 5,38 miljard. De wereldwijde identieke omzet - winkels die langer dan een jaar open zijn - nam toe met 6,3%.

(betten) Vorige week meldde de hamburgerketen al dat de identieke omzet met 6,3% was gestegen in de afgelopen drie maanden, en dat de winst per aandeel daardoor in het eerste kwartaal uitkwam op USD 0,62. Dat cijfer herhaalde McDonald's vandaag. De nettowinst uit voortgezette activiteiten kwam uit op USD 762,4 miljoen tegen USD 573,4 miljoen vorig jaar.

Het concern meldde vorige week al dat het in het eerste kwartaal uitzonderlijk goed had gepresteerd in Europa. Daar bedroeg de identieke omzetstijging 11,2%. Bestuurvoorzitter Jim Skinner stelt vandaag bij de kwartaalcijfers: 'Europa heeft een sterke groei laten zien in het eerste kwartaal gedreven door de robuuste identieke omzetgroei in het hele segment. Ik ben enthousiast over de voortgang van onze Europese activiteiten en het momentum dat we hebben gecreeerd middels gerichte uitvoering van ons 'Plan to Win'.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud