Nestlé klopt verwachtingen

Het Zwitserse voedingsbedrijf Nestlé legt in het eerste kwartaal dit jaar betere cijfers voor dan de analisten hadden verwacht. De omzet steeg met 4,4 procent tot 26,3 miljard Zw. frank of 18,36 miljard euro. De organische groei bedroeg 6,5 procent terwijl de nalisten op 5,1 procent hadden getipt. Het bedrijf verwacht ook voor het hele jaar een hogere omzet en een betere winstmarge tegenover 2009.

(tijd) - Nestle stelde al in de laatste maanden van 2009 een herstel vast van de vraag naar voeding zowel in het westen als in de opkomende markten. In die laatste regio liggen de groeicijfers zelfs boven de 10 procent. De omzetgroei van 3,9 procent in 2009 en het rendement (Ebit op omzet) van 14,6 procent zal dit jaar zeker overschreden worden, stelt de groep na het eerste kwartaal 2010.

De voedingsgroepen zoals Nestlé, Danone en Unilever profiteren zowel van een wereldwijd herstel van de economie, maar vooral van een prijsverlaging van de grondstoffen voor voeding, zoals melk. Nestlé is gekend voor Perrier-water, Buitoni-saucen, Carnation-melk, Nescafé-koffie, Gerber-babyvoeding en KitKat-chocolade. Na de verkoop van de producent van oogdruppels Alcon voor 28 miljard dollar, zit Nestlé met een aanzienlijke oorlogskas voor overnames. vdb

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud