Nestlé rondt overname medische voeding Novartis af

Nestlé heeft op 1 juli de overname van Novartis Medical Nutrition, de divisie medische voeding van het Zwitserse farmaconcern Novartis, afgerond. Dat laat het Zwitserse voedingsconcern weten in een persbericht. De bezwaren die de Europese Commissie bij de overname formuleerde, zijn daarmee van de baan.

(tijd) Eerder had de Europese Commissie haar bedenkingen geuit bij activiteiten van Nestlé in Frankrijk en Spanje. Nestle heeft er nu voor gezorgd dat die een overname nu niet meer in de weg staan. 'De toegevingen aan de Europese Commissie zullen geen impact hebben op Nestlé's overnamepolitiek', luidt het in het persbericht. Om welke concessies het precies gaat, wordt niet meegedeeld.

Vandaag begint de integratie van Novartis Medical Nutrition in de Nestlé-groep. Ongeveer 2.000 werknemers van Novartis komen daarmee onder de vleugels van Nestlé terecht.

Verder staat in het persbericht te lezen dat de overname ervoor zorgt dat Nestlé haar nummertweepositie in de gezondevoedingsindustrie verstevigt.

Onder huidig gedelegeerd bestuurder Peter Brabeck besliste Nestlé op te schuiven in de richting van gezondheid, welzijn en sterke merken. Om geld vrij te maken voor overnames en zich beter te kunnen focussen op groei, werd beslist alle basisproducten en minder presterende merken af te stoten.

Eerder legde Nestlé al de hand op de Amerikaanse afslankproducten Jenny Craig en de Australische ontbijtgranenspecialist Uncle Tobys.

Peter De Groote peter.de.groote@tijd.be

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud