NewTree boekt 0,25 miljoen euro nettowinst in 2006

De Belgische chocoladeproducent NewTree heeft over 2006 een nettowinst geboekt van 0,25 miljoen euro. Dat is 167 procent meer dan de 0,09 miljoen euro van een jaar eerder. De winst per aandeel kwam uit op 0,31 euro, een stijging van 158 procent.

(tijd) Dat meldt het op de Vrije Markt van Euronext Brussel genoteerde bedrijf in een persbericht.

In januari meldde NewTree al dat de geconsolideerde verkoop en prestaties 3,5 miljoen euro bedroegen. Daarin zijn ook de prestaties van het Franse filiaal NewTree SARL, de Amerikaanse joint venture NewTree America en de Iberische dochter NewTree Spain & Portugal opgenomen. Niet-geconsolideerd (enkel NewTree SA) kwam dat cijfer uit op 3,1 miljoen euro, 47 procent meer dan in 2005.

De bedrijfskasstroom (ebitda) steeg met 97 procent tot 0,44 miljoen euro.

Benoit de Bruyn, de gedelegeerd bestuurder van NewTree noemt de introductie van nieuwe chocoladesmaken, de lancering van de producten van NewTree in grote supermarktketens als Casino, Carrefour en Tesco en investeringen in de VS en in Spanje en Portugal als de belangrijkte gebeurtenissen van een 'uitstekend jaar'.

Voor 2007 zegt het bedrijf zich te willen toeleggen op omzetgroei. Daarvoor wil het de investeringen voor de ontwikkeling van nieuwe markten en de versterking van bestaande markten voortzetten. Bij de bekendmaking van de omzetcijfers in januari deelde de Bruyn al mee dat het lopende boekjaar 'zich onder een goed gesternte aankondigt'.

NewTree noteert sinds december 2005 op de Brusselse Vrije Markt. Het aandeel noteert aan 15,85 euro, 76 procent boven de introductieprijs.

Roel Verrycken roel.verrycken@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud